0 Önskelista 0 Varukorg
Hornbach Göteborg Öppettider
Minelundsvägen 8
417 05 Göteborg

order-goteborg@hornbach.com
+46 31-7799300
mån - fre: 06:00 - 20:00  
lör: 08:00 - 18:00  
sön: 09:00 - 18:00  
Du skrev ut den här informationen den 2022-11-26 klockan 22:49. Observera att priserna på världsmarknaden och kortfristiga reaktioner kan göra att priserna ändras och därför kan avvika från din utskrift. Tack för din förståelse.

Lecakulor & hydrogranulat


7 resultat(8 varianter)
Lecakulor RÖLUNDA 40L
(1)
119,00 kr * / st
(2,98 kr * / l)
Vid köp av 30 st :
107,10 kr * / st
(2,68 kr * / l)
Köp på webbenReservera & hämta
Lättklinkerkulor FINJA ⌀10-20mm 50L
2 varianter
Finja
(1)
165,00 kr * / Säck
(3,30 kr * / l)
Vid köp av 33 Säck :
149,00 kr * / Säck
(2,98 kr * / l)
Köp på webbenReservera & hämta
Perlite WEIBULLS 8L
Weibulls
89,00 kr * / st
(11,13 kr * / l)
Köp på webbenReservera & hämta
Lecakulor RÖLUNDA 7L
39,00 kr * / st
(5,57 kr * / l)
Köp på webbenReservera & hämta
Vermiculite WEIBULLS 8L
Weibulls
95,00 kr * / st
(11,88 kr * / l)
Köp på webbenReservera & hämta
Perlite NELSON GARDEN 6L
Nelson Garden
69,00 kr * / st
(11,50 kr * / l)
Köp på webbenReservera & hämta
Vermiculite NELSON GARDEN 3L
Nelson Garden
69,90 kr * / st
(23,30 kr * / l)
Köp på webbenReservera & hämta
7 av 7 resultat har visats
Sida 1 av 1
Kategorier inom samma överkategori

Köp lecakulor & hydrogranulat på HORNBACH

Många växter behöver luftig och väldränerad jord för att växa sig stora och starka. Därmed är det fördelaktigt att förse dina växter med kvalitativ jord som är anpassad efter detta. För att ge dina växter ytterligare hjälp kan du använda dig utav lecakulor, vermiculite och perlite.

Vad är lecakulor?

Lecakulor, kan även kallas för hydrogranulat, och är granulerad bränd lera och används vid både plantering och omplantering av växter. Lecakulor används för att luckra upp tät jord så den håller sig porös. Lecakulor hjälper dräneringen genom att se till så att jorden inte förblir för blöt, samt ger jorden struktur. Vill du se till att din växt inte blir övervattnad kan ett lager med små lecakulor i botten vara till stor hjälp. Förutom att ha en kruka med dräneringshål för att hindra dina växter från att drunkna, används lecakulor för att avleda överskottsvatten. Många använder även ett lager med lecakulor på jordytan för att skapa ett mer dekorativt utseende. Men en lager av lecakulor på jordens yta är inte bara fint för ögat, det hjälper även till att bevara fukten i jorden.

Vad är perlite?

Perlite är ett vulkaniskt mineralämne som innehåller mycket kisel. Perlite förbättrar jordens struktur, syretillgång samt vattendränering eftersom det är luft- och vattenhållande. Perlite lagrar vatten och gör jorden mer porös och luftig. Att blanda perlite med planteringsjord kommer hjälpa dina fröer och växter att gro och rota sig bättre, eftersom rötterna får tillgång till mer luft. Perlite är fördelaktigt att använda om dina växter behöver en lucker och väldränerad jord. Därav lämpar sig perlite väl som jordförbättring för fröer, sticklingar och andra unga växter.

Vad är vermiculite?

Vermiculite påminner om perlite och är lerskiffer som hettas upp kraftigt för att få en struktur som både absorberar vatten och avger fukt. Vermiculite används tillsammans med jord för att tillåta jorden att bevara fukt mer effektivt, samt för att ge mer syre till rötterna. Det kan även användas för täckning vid frösådd för fuktbevaring samt för att förhindra grön beläggning. Vid frösådd bör du först plantera fröerna i jorden, och sedan täcka dem med ett lager vermiculite för att skapa ett fuktighetsbevarande täcke över fröerna. Vermiculite kan användas tillsammans med perlite för att göra jorden både luftigare och mer porös.

Handla direkt på nätet

I vår webbshop hittar du allt du kan tänkas behöva till dina växter - lecakulor i storpack, perlite och vermiculite. Du hittar även ett stort utbud av växtstöd & växtskydd för dina växter, samt vackra krukor som dina växter kan få växa i. Handlar du direkt på nätet så skickar vi din beställning till dig, snabbt och smidigt. Du kan även besöka oss på ditt närmsta HORNBACH-varuhus för att få experthjälp från våra projektrådgivare, om du hur tar hand om dina växter på bästa sätt.

Är du osäker på vilken jord eller vilket gödsel som passar dina växter? Missa då inte HORNBACHs breda sortiment av jord & gödsel för alla dina planteringsprojekt!

upp