0 Önskelista 0 Varukorg
Hornbach Göteborg Öppettider
Minelundsvägen 8
417 05 Göteborg

order-goteborg@hornbach.com
+46 31-7799300
mån - fre: 06:00 - 20:00  
lör: 08:00 - 18:00  
sön: 09:00 - 18:00  
Du skrev ut den här informationen den 2022-08-20 klockan 07:48. Observera att priserna på världsmarknaden och kortfristiga reaktioner kan göra att priserna ändras och därför kan avvika från din utskrift. Tack för din förståelse.

Foga om silikonfogar – kakel och klinker

Ta dig an fula, mögliga silikonfogar och foga om dina kakel- och klinkerplattor.

Så gör du:

Steg 1
Ta först bort den gamla fogmassan helt med en vass kniv. Rengör noga så att de sista svampsporerna och allt damm avlägsnas.

Steg 2
Maskera därefter fogarna på båda sidor med maskeringstejp så att de blir jämna och fina. Använd elastisk sanitärsilikon som ny fyllnadsmassa. Utjämna slutligen fogarna med diskmedel.

Steg 3
Kontrollera fogarna regelbundet efter angrepp. Även om de flesta silikonprodukter innehåller svampdödande (fungicida) medel avtar effekten efter en tid.

Förnya kakelfogar

Lägga silikon

Steg 1
Sätt silikonförpackningen i pistolen. Se till att trycket är jämt och stadigt så att fogarna tätas helt. Jämna ut och fördela silikonet.

Steg 2
Applicera silikonet på fogen med silikonpistolen. Doppa fingret i en blandning av vatten och diskmedel, stryk sedan ut silikonet med fingret. Ta bort överflödigt silikon med en silikonpaddel.

lägga silikon

Så rengör och målar du om kakelfogar

Måla kakelfogar steg 1

Steg 1
Gamla och tråkiga kakelfogar kan förnyas med hjälp av rengöring och fogfärg. Rengör först de gamla kakelfogarna med fogrengöringsmedel och applicera sedan fogfärgen med en svamp eller pensel.

Måla kakelfogar steg 2

Steg 2
Ta bort överflödig fogfärg från fogkanterna med en fuktig svamp efter att färgen torkat in (när fogarna är matta).

Dina kakelfogar är nu rena och fräscha!

Tips:

Förebygga mögelsvamp

Du förebygger mögelsvamp bäst genom att torka bort stående vatten efter duschning, och med god ventilation i badrummet.

Mer om att sätta kakel, mosaik och lägga klinker

Så lägger du klinker

Dags att lägga klinker? Då är det viktigt att allt först förbereds ordentligt före läggningen. Ett bra underarbete är A och O om du vill få ett plant och hållbart golv. I vår arbetsbeskrivning går vi igenom alla steg för ...läs mer

upp
HORNBACH